Як вибрати матрац?

Від вибору виробника матраца залежить не тільки спокій сну, але й термін служби виробу. Краще купити матрац від відомої фабрики, що добре знайома на ринку. Офіційний дилер компанії Come-for радить, який матрац вибрати з величезного різноманіття: чи віддати перевагу матрац безпружинний або з жорстким пружинним блоком, чи впливають матеріали у складі на жорсткість, чи потрібен каркас виробам.

                                                                                                                

Як вибрати матрац: подробиці

Від вибору матраца безпосередньо залежить якість сну. Краще один раз купити ортопедичний матрац і надовго забути про деформацію та зношування виробу.

Перед покупкою потрібно врахувати:

  • тип вироби;
  • жорсткість;
  • навантаження;
  • розмір;
  • матеріал;
  • наявність чохла, що знімається;
  • термін гарантії;
  • наявність єврокаркасу.

За конструкцією матраци можуть бути з пружинами та безпружинні ортопедичні матраци. Перевага таких спальних виробів у їхній відносній легкості та простоті експлуатації. Футони легко перевозити, звернувши до трубки. Великі безпружинні моделі ніколи не скрипітимуть, тому що в них немає пружин. Також, якщо в них немає металу, вони не утворюють статичної електрики.

пружинний матрац має низку переваг. Виріб із пружинним блоком показує найкращі ортопедичні властивості. При виборі варто звернути увагу на тип блоку. Він може бути залежним та незалежним. У залежного пружинного блоку всі пружини пов'язані між собою; у незалежної пружини не з'єднані: кожна з них знаходиться в окремому чохлі. Завдяки такій конструкції матрац виявляє вищі ортопедичні властивості. Зате матраци із залежним блоком коштують дешевше, при цьому вони досить міцні та добре тримають форму.

Перед покупкою зверніть увагу на вагу сплячих. Вироби витримують навантаження від 80 до 200 кг на спальне місце. У матрацах з незалежним блоком вага сплячої людини рівномірно розподіляється по поверхні, тому нейтралізується «ефект хвилі», коли важча людина сильніше продавлює матрац, а легший партнер змушений скочуватися. У матрацах із незалежними пружинами такий ефект виключений. Тому пара краще висипається і не скочується один до одного. Крім того, хребет людина лежить у правильному положенні. Матрац підлаштовується під вигини тіла, а чи не навпаки.

За розміром матрац можна підібрати від найменшого односпального 65х180 см до великого двоспального 180х200 см. Що стосується товщини, то вона варіюється від 5 до 25 см.

Як правильно вибрати ортопедичні матраци

Не можна однозначно сказати, які вироби краще: матраци без пружин або із пружинами. Кожен має свої переваги. Перед тим як купити матрац, варто врахувати вагу всіх сплячих, так як у пружинних матраців обмежене навантаження.

Анатомічний матрац можна обирати під свої особливості. Якщо ви звикли спати на м'якому, вибирайте виріб із великою кількістю наповнювача. М'якість надає холофайбер, латексний шар, піна пам'яті.

Вироби середньої жорсткості підходять і для дітей, і для дорослих. Вони незамінні для людей зі зіпсованою поставою, підходять людям із великою вагою. Жорсткість матрацу надає кокос, а м'якість досягається за рахунок анатомічної піни.

Жорсткі матраци ідеальні для людей зі сколіозом та іншими захворюваннями спини. Такі вироби зазвичай мають пружинний блок. При їх виготовленні використовують кокос або термоскріплений льон.

Крім того, існують двосторонні матраци. Сторони мають різну жорсткість. Такі вироби можна перевертати потрібною поверхнею. Ортопедичні матраци мають систему вентиляції повітря завдяки аераторам – отворам з боків.

Матраци з єврокаркасом

Єврокаркас дозволяє надовго зберегти прямокутну форму виробу, захищає від деформацій під час сидіння на краю. Крім того, єврокаркас із міцного пінополіуретану захищає людину від падіння уві сні.

У будь-якому пружинному матраці єврокаркас – необхідна річ. Товщина каркаса має бути не менше 7 см. Зносостійкі вироби підходять для дому та для дачі. Можна підібрати модель різної жорсткості: м'яку, помірну м'якість, середню, середню жорсткість, жорстку.

Склад матраца

При виробництві спальних матраців використовують як натуральні, так і синтетичні безпечні матеріали.

Сучасний ортопедичний матрац може мати у складі:

  • Бавовна – натуральний матеріал, що забезпечує повітряне регулювання. Використовується у моделях «зима-літо».
  • Memory Foam - спінена сировина, що запам'ятовує форму тіла. Завдяки піні пам'яті досягається ефект невагомості.
  • Койра з кокосу – натуральне волокно з горіхів, скріплене латексом. Цей природний матеріал, що дихає, не вбирає вологу. Вироби підійдуть любителям твердої поверхні.
  • Латекс з каучукового дерева надає пружність матрацу і допомагає відновити початкову форму. Матеріал вологонепроникний, тому в ньому не можуть жити мікроорганізми.
  • Пінополіуретан – нетоксичний матеріал, який надовго зберігає форму. Забезпечує хребту правильне положення під час сну.
  • Термоволокно - повсть, яка захищає наповнювач від жорстких пружин.
  • Спанбонд – неткана основа, необхідна для рівномірного розподілу навантаження на шари та захисту наповнювача від металевого блоку. Має високу густину.

Як покриття використовують такі тканини, як жаккард, стрєч-жаккард, флексфайбер. Додатково моделі можуть мати єврочохол, який зручно змінювати і прати.

Переваги матраців Come-For

У компанії ви можете купити матрац ортопедичний будь-якого розміру із навантаженням на спальне місце від 80 кг. Анатомічні матраци підходять дитячим ліжкам, крім того, можна купити тонкий матрац на диван, який легко прибрати у шафу після сну.

Матраци Ком фор:

  • зносостійкі, зручні та естетичні;
  • зроблено відповідно до стандартів якості;
  • мають час гарантії до 5 років;
  • поставляються безпосередньо з фабрики-виробника.

Якщо вам потрібно купити матрац в Україні, Come-For стане найкращим рішенням. Комфор виготовляє вироби для сну з безпечних матеріалів. Європейська якість досягається за рахунок використання високоякісної фурнітури та впровадження вдосконалених технологій. Перед випуском матраци тестуються, на ринок потрапляють ті вироби, які здатні забезпечити якісний відпочинок. Додатково матраци покращують кровообіг, знімають навантаження з м'язів, є профілактикою хвороб спини. Старі ватяні матраци та сучасні вироби поєднує лише одне – назву.