Як виміряти матрац і навіщо це потрібно робити?

Широкий асортимент ортопедичних матраців дозволяє легко підібрати модель з бажаними експлуатаційними характеристиками. Але щоб спальне місце було зручним, а сон — здоровим і міцним, матрац повинен бути відповідного розміру. Це означає, що від нього потрібно суворо відповідати габаритам спеціальної ніші у конструкції ліжка. Занадто великий виріб «морщиться», утворюючи на поверхні горби і нерівності, а маленький — постійно зміщуватися. Ширина, висота, довжина зазвичай вказується на ярлику виробів. А щоб переконатися, що матрац потрібного розміру, варто провести власні вимірювання.

розмірні стандарти

У лінійці стандартних матраців для дорослих та підлітків представлені вироби довжиною 190/200 сантиметрів та шириною:

  • 80-90 см - односпальні моделі, ідеальні для підліткових кімнат;
  • 120 см - полуторні, підходять для дорослих користувачів, які звикли до комфорту;
  • 140; 160; 180 см - двоспальні, здатні забезпечити зручність як одній людині, так і парі.

Вироби поставляються покупцям як у розправленому вигляді, так і в рулонах. Матраци, що згортаються, після розпакування можуть не відповідати габаритам, зазначеним виробником на ярлику. Це результат компактного транспортування, що не впливає на технічні та експлуатаційні параметри моделі. За 1-3 дні виріб на 100% відновить початковий об'єм та геометрію.

Важливо! Якщо моделі типових розмірів вам з якоїсь причини не підходять, можна замовити нестандартний матрац. Така послуга передбачає вибір розміру, наповнювача, конструкції та пропонується багатьма виробниками.

Проводимо вимірювання

Щоб виміряти матрац самостійно, треба скористатися рулеткою, парою рейок/лінійок завдовжки 20-25 см і дотримуватися нашої інструкції:

  1. Покласти виріб на рівну поверхню.
  2. Розмістити одну рейку зверху з виступом 15 сантиметрів, і заміряти відстань між нею та поверхнею-основою – це буде висота матраца.
  3. Взяти дві рейки і розташувати їх паралельно довгим торцевим сторонам із виступом 10-15 см за край, акуратно притиснувши до виробу, а потім заміряти відстань між ними – це буде довжина.
  4. Повторити всі дії п.3, але для коротких торцевих сторін це необхідно для вимірювання ширини.

Важливо! Допустима технологічна похибка в розмірах матраца +/- 10 мм. Якщо ж вона більша/менша у 2-3 рази, це привід відмовитися від покупки.

У нас можна купити тонкі матраци на диван, практичні безпружинні та пружинні моделі, що гарантують максимальний ортопедичний ефект, з доставкою до дверей. На comefor.com.ua представлена ​​продукція провідних виробників сну, а оформити покупку можна онлайн.